torsdag 31 januari 2008

Februarisockarna


Nu är dom klara båda två. När jag höll på med tårna så gick ena bambustickan av hur trött blir man då. Precis nyinköpta och allt. Idag är det halv storm här och värre ska det bli. I morgon skulle det komma blötsnö. Kanske Kung Bore kommer ändå till slut.

tisdag 29 januari 2008

Hemlis 3

Har anmält mig till StickaMeras Hemlis 3.
Har aldrig varit med så det ska bli kul.

Hemlis-frågorna:
1. Vilken sorts garn tycker du mest om? ULL.
Är det något material du absolut inte tycker om? NEJ
2. Vilka är dina favoritfärger? BLÅ SVART LILA
3. Är det någon färg du absolut inte tycker om? GRÖNT.
4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? GILLAR ATT STICKA MED TRÄSTICKOR FÖR DE GNISSLAR INTE NÄR MAN BLIR SVETTIG.
5. Hur länge har du stickat? STICKADE MIN FÖRSTA TRÖJA NÄR JAG VAR 16.
6. Dricker du kaffe? JAPP DRICKER MÄNGDER MED KAFFE.
7. Är du allergisk mot något? DJUR
8. Vilken slags musik tycker du om?LYSSNAR PÅ DET MESTA.
9. Favoritgodis? LAKRITS OCH VIOL.
10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? VIRKNING KORSSTYGN OCH LITE LAPPTÄCKEN IBLAND.
11. Vad tycker du är roligast att sticka? SOCKOR VANTAR SJALAR
12. Prenumererar du på någon sticktidning? NEJ
13. Har du något drömprojekt på önskelistan?NEJ
14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? JAG HAR GJORT ETT PAR MEN ALDRIG ANVÄNT DOM FÖR DET HAR JU INTE BLIVIT KALLT ÄN
15. Tycker du om att sticka pulsvärmare? JA.
16. Stickar du sockor? JAPP
17. Vad har du för fotstorlek? ST 38 LÄNGD 24 CM, OMKRETS 24 CM
18. När fyller du år? NOVEMBER.
19. Stickar du med pärlor? NEJ DET HAR JAG ALDRIG GJORT.
20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? JAG HINNER ALDRIG LÄSA FÖR JAG SOMNAR INNAN HUVUDET LANDAR PÅ KUDDEN .

måndag 28 januari 2008

Februarisockan


Nu har jag i alla fall en socka klar. Mönstret var roligt och var lätt att lära sig utantill. Jag har aldrig stickat en förstärkt häl innan det var ju bra att få lära sig.

fredag 25 januari 2008

Lilla kissen


Idag har vi varit och hälsat på lilla Tåkel. Mitt nya lilla barnbarn eller rättarsagt det enda än så länge. Man får nöja sig med en liten kissemiss när man inte får några riktiga bebisar. Han var så gullig och en riktig busis.

måndag 21 januari 2008

Borta bra men hemma bäst




Ja, då är man hemma igen efter en weekend trip till Göteborg. I bilen broderade jag medans det var ljust och när det började skymma åkte den blåa monsterrutan fram. Det är tur att man kan virka på känn. Annars hade jag ju fått sova hela vägen. Man blir lite rastlös när man sitter bredvid tycker jag. Och det är så skönt att få sitta i flera timmar och handarbeta. Någon som känner igen sig =0)




fredag 18 januari 2008

Fredag

I eftermiddag ska jag och familjen bege oss till göteborg. Makens faster fyller 70 på söndag så det blir kalas. Hoppas att det hinns med lite handarbete i bilen innan det mörknar. Vad ska man annars göra tro?

tisdag 15 januari 2008

Mormorsrutor

Nu är mina mormorsrutor klara till utbytet på alla hjärtans dag i virkklubben. Men jag sätter inte in någon bild för då blir det ju ingen överraskning. Nu väntar dom bara på att skickas.
Ingen stickning på g just nu det känns tungt. Väntar på nytt mönster från sockklubben och det är ju inte så värst länge till tills mönstret kommer ut.

måndag 14 januari 2008

Julkalendern


Idag är julkalender halsduken klar. Min sons flickvän fick stå modell. Den blev lite lång tycker jag, men den var väldigt rolig att sticka. 24 varierande mönster. Jag använde merinoull. Tack alla ni som lämnar komentarer i min blog. Vet ej hur jag ska svara till er direkt.

lördag 12 januari 2008

Städdag

När gubben är i skogen och jagar älg, då städar jag. Har varit alldeles ensam hemma sen 7 i morse och städat tagit bort all jul och kastat ut granen. Tvättmaskinen går för fullt nere i källaren och jag stryker så fort det är torrt i tumlaren. Idag känner jag mig väldigt hurtig och duktig. Har varken rört stickor eller virknål. Nu är gubben på väg hem så jag får väl gå och fixa till mig så jag kan dra med mig honom och åka och handla lite.

fredag 11 januari 2008

Fredag

Ja då var det fredag igen. Skönt
Har blockat min julkalender halsduk nere i källaren över två madrasser. Herregud vad den blev lång. Den går många varv runt halsen den.
Idag blir det inget stickat. Har ju ingen stickning på gång. Så det blir virkat istället.
Trevlig helg på er.

tisdag 8 januari 2008

Monkey nr 2


Nu är jag klar med Monkey´s nummer två. Lila blev dom. Och det är ju nästan en hel månad kvar till nästa mönster kommer. Hur ska det gå. Jag får fortsätta virka på min monsterruta så länge medans jag väntar på nästa mönster. Har ju en del restgarnen att använda och då är det bra att göra en monsterruta av det.

söndag 6 januari 2008

Lugnt

Idag har det inte blåst något ute. Men det hade kommit snö inatt. Men den har nästan smält bort under dagen. Sonen kom på besök och jag fick sticka en mobilficka till honom med. Det tyckte han var smart. Jag har inventerat bland mina sockgarner idag och märkt att enfärgat garn får nog investeras i. Det fanns rätt mycket opal att sticka upp till strumpklubben. Men snart kommer Pulsklubben att börja så det lär väl gå åt lite garn kan jag tro. Kul att shoppa garn. hehe Nu sitter jag och stickar på mina lila monkeys har kommit till hälen på den sista.

lördag 5 januari 2008

Blåsigt

Idag går det inte att gå ut. Det är värsta stormen. Tur man kan vara inne och handarbeta. Idag har det blivit ett pannband och en liten mobil väska eller ficka eller vad man nu ska kalla det för. Köpte en ny mobil igår, så var jag ju tvungen att sticka något så att den inte blir repig i displayen när jag har den i fickan. Städat har jag åxå gjort . Städat ur julen i två rum i alla fall.

tisdag 1 januari 2008

Monkey


Nu är dom klara mina första Monkey sockor. Jag har börjat göra ett par till i enfärgat lila ingelise sockgarn. Ville ju se hur de ser ut i enfärgat åxå. Hehe. Ny bild kommer när båda är klara. Dessa har jag stickat i Opal.