söndag 26 augusti 2007

Söndag





Idag har det blivit mycket stickat i soffan eftersom det var kräftskiva igår och huvudet är lite tungt. Har blivit klar med min svarta kofta.

Började sedan sticka en väst i brunt garn. Kan vara skönt att ha till vintern. Bägge mönstren är från Ingelise Idag har det regnat och solen har skinit om vartannat. Så det har varit skönt att få sitta inne i soffan och ta det lugnt.


lördag 25 augusti 2007

Romantica


Här är hon

Vår nya båt.

Köpt idag hämtar till helgen.


Visst är hon fin.

söndag 19 augusti 2007

Sjuk

Kunde inte somna inatt. Febrig och låg och frös. Dagen har jag tillbringat i soffan och virkat coasters "glasunderlägg" till augusti/September månads utbyte i virkgruppen så jag är snart klar med dom. Nu är det bara mormorsrutorna kvar. Det är skönt att sitta i soffan och virka när man inte orkar något annat. Och så får man ju lite gjort åxå. Gubben kom hem från bockjakten utan något rådjur som tur var. För jag gillar inte det så mycket. Tacka vet jag älgkött.

fredag 17 augusti 2007

Blåsigt

Idag blåser det för fullt ute. Men tvätten torkar garanterat. Har inte gjort så mycket merän tvättat idag. Var i källaren och rotade lite och hittade en hel kasse med stickgarn som jag glömt bort. Hittade lite stickor jag letat efter åxå. Så jag fick ta upp den till mitt syrum så nu fick jag ännu mer garn. Jag måste börja virka mormorsrutor för glatta livet så jag blir av med alla restgarner. Har nog flera kartonger. Usch. Och ändå köper man nytt hela tiden.
Hej hej

onsdag 15 augusti 2007

Blåsigt

Idag blåser det värre än värst. Gubben har åkt och jagat och jag är gräsänka. Kvällen ska jag tillbringa framför tv:n och fästa alla trådarna i den lilla rosa koftan. Tänkte ge bort den i dop present och dopet är redan på lördag. Värst vad tiden går fort. Annars stickar jag fortfarande på den svarta koftan. Har ett framstycke och ärmar kvar. Det är skönt att gubben vill ut och åka båt han kör och jag stickar hihi. Vi har börjat leta efter en större båt. Så man kan sova över och åka längre. Nu ska jag städa köket och sen ta kväll.

måndag 13 augusti 2007

Jobb

Ja nu har jag jobbat en hel vecka, och har inte haft tid att sitta här vid datorn. Nu bär det iväg till sjön. Man måste ju ta vara på det fina vädret.

tisdag 7 augusti 2007

Mormorsrutor

Idag kom det rutor från Heather Tack så mycket. Dom var jättefina. Nu väntar jag på nästa utbyte för det var så roligt att få virkat i brevlådan.

måndag 6 augusti 2007

Jobb igen

Ja då har man börjat jobba igen då, och det är ett helt år till nästa semester. Det känns ju lite jobbigt. Men det gick bra och dagen gick fort. Jag blev glad när jag kom hem och hittade fler mormorsrutor i brevlådan. Denna gången ifrån Leena. Tack så mycket dom var superfina. Och sen låg det ett paket från Ingelise med garn till en svart kofta. Och jag kan ju bara inte låta bli att börja sticka , så nu åkte min sjal undan en stund.

söndag 5 augusti 2007

Sista lediga dagen

Lite trött var man nog allt idag efter gårdagens festligheter. Kom hem halv två tror jag. Satt och solade och stickade i värmen på altanen även denna dag. Gubben var och mekade båtmotor .

lördag 4 augusti 2007

Soligt

Oh, Idag kom värmen igen. Jösses så skönt. Satt på altanen och stickade i solen mest hela dagen. Nu är det dags att duscha och bege sig till Evas 40 års kalas. Hej

fredag 3 augusti 2007

Fredag

Idag fick jag virkade mormorsrutor utav Soili i brevlådan. Åh, vad fina dom var. Kanske det blir ett litet täcke till slut.Det är verkligen kul att vara med i ett sånthär utbyte.
Det var lite slött på förmiddagen, men sen satte jag igång att sticka på min sjal.
Vi fick gäster på eftermiddagen av ett par gamla kompisar som vi inte träffat på flera år, så vi beslöt att vi skulle grilla ihop den 25:e. Det var en himla trevlig kväll att sitta och prata om gamla minnen.

torsdag 2 augusti 2007

Slödag

Idag har jag absolut inte gjort någonting. Ja kanske lite då, gjorde två halsband av mina nya sötvattenpärlor. Det var inget kul väder ute så det var att sitta under taket på altanen och lösa korsord.

onsdag 1 augusti 2007

Pärlor

Steg upp tidigt. Städade och tvättade på förmiddagen. Skulle ju ha finfrämmat. Min morbror och hans tjej från Thailand skulle komma på besök. Det var lite nervöst innan hur man skulle kommunisera eftersom hon bara kunde sitt språk. Men det gick bra. Hon var verkligen trevlig. Jag hade skickat med min morbror en beställning på sötvattenpärlor. Och han hade med sig 10 strängar med ca 55 pärlor på varje. Och även strängar med andra pärlor och stenar hade han köpt. Så jag får göra lite halsband nu igen. På kvällen tog vi en kvällstur med båten. På väg till hamnen stannade båten och vi fick inte igång den igen. Tur att vi hade tagit med en paddel och lagt i båten för den behövdes. Så det blev en lång båttur kan man säga.